Domaine de l’Amaurigue

2021
Geproefd op 4 juni 2022

Constant goede rosé van onze landgenoten Eugenie en Dick de Groot. En ook dochter Fleur is aan boord om de belangstelling rondom wijn en domein te stroomlijnen. Het verse oogstjaar ontvingen we uit haar handen. Qua 'ik was toch in de buurt'.  Fijn. Zou ze vaker moeten doen. Deur staat altijd open voor zo'n prettig geprijsde provence. 

Wederom teerbesnaard rood fruit met een sinaasappelschilbittertje, herbes de Provence en een buitengewoon beschaafde kwieke afdronk. Ondanks de vorstverschrikkingen die in april de oogst van 2021 hebben gedecimeerd, is de prijs van deze dezelfde gebleven als de ook al zo goede 2020. Zodoende blijft die Ster staan.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Gall & Gall
Domaine de l’Amaurigue
Rosé
Côtes de Provence - Frankrijk
cinsault > grenache >
13%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 10,59

Wat eten we erbij?

Tomatentaart met tapenade

Deze taart is extreem eenvoudig. Met de juiste tomaten is dit in de zomer het hoogtepunt op tafel. Bij Sardine wachten we tot de zware, dieprode coeur de boeufs uit Amalfi in het seizoen zijn en gooien er wat datterini (dadeltomaten) of kleine pruimtomaten bij om de gaten op te vullen. Wat geurige basilicum erover aan het eind is essentieel, net als wat van je beste olijfolie. Van olijven uit Nyons maak je een heerlijke tapenade, maar elke zwarte olijf volstaat....

Bekijk hier het volledige recept

Rosé
Côtes de Provence - Frankrijk
cinsault > grenache >
13%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 10,59