Château La Ferme Rouge Terres Sauvages - De Grote Hamersma

Château La Ferme Rouge

Terres Sauvages 2019
Geproefd op 6 juni 2022

Cabernet sauvignon, die kennen we natuurlijk, van Bordeaux en overal ter wereld. Malbec komt uit datzelfde Zuidwest-Frankrijk, is ook in menig bordeaux te vinden, maar is pas beroemd geworden sinds hij de oversteek naar Argentinië heeft gewaagd. Daar maken ze nu wijnen van ‘m waar hij de hoofdrol speelt, niet dat bijrolletje zoals in Frankrijk.

Maar druif tannat? Madiran, roept een enkele wijnkenner. Inderdaad. Ook weer Zuidwest-Frankrijk, éen van de vele achterburen van Bordeaux. Voorzover bekend, bekend om z’n tannines. Druif tannat heet niet voor niets zo. Straffe, wringende wijn om lang te bewaren.

Hier in Marokko komen ze samen en geven het beste van zichzelf, in een heel ander jasje.

Stoer, maar niet straf of wrang. Vol, maar niet overdonderend. Deftig, maar niet afstandelijk. Een fijne, charmant ouderwets smakende wijn met de cassisgeuren van cabernet, het stoere leer van malbec, de ferme tannines en het rode fruit van tannat. Plus de zonnige warmte van Marokko.

wine-score-star
Rood
- Les Côtes de Rommani - Marokko
Te koop bij Prijs
La Grand' Halte € 15.95
wine-score-star
Rood
- Les Côtes de Rommani - Marokko
Te koop bij Prijs
La Grand' Halte € 15.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.