Elevado Tinto - De Grote Hamersma

Elevado

Tinto 2021
Geproefd op 20 mei 2023

Druif malbec vinden we soms in bordeauxs. Een miniem percentage. Ook verder in Zuidwest-Frankrijk heeft hij een stoere bijdrage aan diverse ferm rood. Langs de Loire heet hij cot of côt en geeft hij purperen wijnen met machosmaken.

Maar echt beroemd is malbec pas geworden toen hij ergens in de 18e eeuw de oversteek naar Argentinië maakte. Daar bleek de bodem en het klimaat geknipt voor hem. Geeft hij stevige wijnen die aan stoere merlot doen denken, is hij helemaal in z’n element.

Hier treedt hij op met een andere Franse emigrant. Syrah. Een prima duo. De stevige leergeuren en het donkere fruit van de malbec combineren heerlijk met de peperige syrah. En omdat de druiven perfect rijp zijn, is de wijn niet hard of streng, maar vol en sappig. En dat procentje minder alcohol ten opzichte van de 2020-oogst is goed. Dat maakt 'm doordrinkbaarder. En dat is precies waarvoor is ie opgevoed. 

wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Elevado malbec >syrah >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 6.95
wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Elevado
malbec >syrah >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 6.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.