Winzerkellerei Andau Grüner Veltliner - De Grote Hamersma

Winzerkellerei Andau

Grüner Veltliner 2021
Geproefd op 12 juni 2022

Het fijne van de strenge Oostenrijkse wijnwetten is dat je bijna altijd wel veilig een grüner veltliner kunt bestellen. De kans dat je een keurig gemaakte wijn krijgt is groot.

Dat is mooi, maar daardoor letten we eigenlijk veel te weinig op wat voor soort grüner veltliner er in het glas komt. Altijd van dezelfde druif, maar van verschillende wijngaarden, bodemsoorten, klimaten; uit verschillend werkende wijnmakershanden.

Hief bij Andai maken ze een mooi strakke grüner veltliner. Voorjaarsfris. Dauw nog op het gras, witte wattenwolken in de stralend blauwe lucht. Het belooft een mooie dag te worden.

Strakdroog, deze veltliner, fris als een sauvignon, en toch ook vol rijp fruit. Bloesemgeur, wat peper. Slanke zuren houden alles fijn in toom. De afdronk kabbelt nog lang en vrolijk na. Tijd voor nog een slok.

wine-score-star
Wit
- Burgenland - Oostenrijk
Producent: Winzerkellerei Andau grüner veltliner >
12%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 8.79
wine-score-star
Wit
- Burgenland - Oostenrijk
Producent: Winzerkellerei Andau
grüner veltliner >
12%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 8.79
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.