Di Filippo Malafemmena - De Grote Hamersma

Di Filippo

Malafemmena
Geproefd op 5 mei 2023

Malafemmena, dat klinkt als de kwade heks uit een Disneysprookje. Niet heel vertrouwingwekkend, en terecht. Uitkijken. Voorzichtig benaderen. Niet voor bedeesde wijndrinkers, niet voor wie terugschrikt voor revolutie.

Dit is Andere Wijn. Woest etiket, kroonkurk. Koolzuur, maar is geen prosecco of andere schuimwijnachtige. Oogt experimenteel, is dat echter niet, want zeer gedegen gemaakt.

En bij nadere beschouwing, ook voor de meer behoudend ingestelde wijndrinker een Groot Plezier.

Van de aloude druif grechetto maakt de familie Di Filippo hier namelijk een frizzante, een licht mousserende wijn met veel plezier en nog meer diepgang. Opgewekt fruitig en kruidig, maar daaronder ontdekt de zorgvuldige beschouwer een rijkdom aan geuren en smaken. 

Een spannende wijn. Zacht, maar toch ook droog. Vriendelijk, toch weerbarstig, tegenstribbelend, je moet ‘m even leren kennen. Spannend, dat is het woord. Lekker Anders. Heerlijk. Dat gold voor de 2020. En de 2021 houdt het niveau probleemloos vast. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Umbria - Italië
Producent: Di Filippo grechetto >
12,5%
droog
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 14.50
wine-score-star
Wit Mousserend
- Umbria - Italië
Producent: Di Filippo
grechetto >
12,5%
droog
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 14.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.