Di Filippo Villa Conversino - De Grote Hamersma

Di Filippo

Villa Conversino 2022
Geproefd op 5 mei 2023

Ze kunnen fijn wijnmaken, de Umbrische familie Di Filippo, maar de technische doopceel schudden ze wat los uit de pols. Qua wit geven de Di Filippo’s trebbiano en grechetto op als druiven van dienst, zonder zich te vermoeien met zulke pietluttigheden als percentages, of welk lid van de wijdvertakte familie trebbiano. 

Allemaal snel vergeten en vergeven zodra je hun wijn proeft. Heerlijk wit, fris als sauvignon, doch niet zo opdringerig assertief, bloesemgeurig als grüner veltliner, maar kittiger. Landwijn voor een idyllische herberg, een Fellinikroegjes vol pittoresk geboefte aan de toog, of Marcello Mastroianni en familie gezeten aan lange tafels in de bloeiende boomgaard. Wat maal je dan om details, bij zulke gelukzaligheid? 

Ten tijde van de 2021-oogst schoven we aan. En nu de 2022 er is blijven we nog even zitten. Sterker nog, we bestellen nog een fles. Hebben ze geen magnums? 

wine-score-star
Wit
- Umbria - Italië
Producent: Di Filippo grechetto >trebbiano >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 9.35
wine-score-star
Wit
- Umbria - Italië
Producent: Di Filippo
grechetto >trebbiano >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 9.35
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.