Quinta Dona Mafalda Little Mafalda - De Grote Hamersma

Quinta Dona Mafalda

Little Mafalda 2021
Geproefd op 6 mei 2023

Langs de rivier de Douro liggen op de mooie hellingen de portwijngaarden. er werd en wordt wel eens gezegd dat er daar port wordt gemaakt omdat men niks wist aan te vangen met de stugge rode wijnen daar.

Daar klopt niks van. Niks mis met goede port, maar er is zeker ook niks mis rode dourowijn. Gemaakt van een uitgelezen selectie van de talloze bijzondere inheemse portdruiven - er zijn. in totaal maar liefst tachtig verschillende druivensoorten in het Portgebied!. 

En ook zonder versterking met alcohol en verdere portpraktijken kan daar heerlijke wijn van worden gemaakt. Grote wijn, ook al heet deze Little.

Statig van structuur als de betere médoc, ferm doch vriendelijk van tannines. Geurend naar rijp fruit, specerijen, zon, de ruige rotsen van de Douro-oevers en in dit nieuwe oogstjaar behaaglijk leunend tegen luxe eiken.  

Kleine naam, grote wijn. Voor een klein prijsje.

wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Colaris € 9.95
wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Colaris € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.