Villa Lazzarini Vellente - De Grote Hamersma

Villa Lazzarini

Vellente 2019
Geproefd op 28 juni 2022

Misschien is niet iedereen net zo dol op onbekende, uitheemse, obscure druiven als wij, maar eigenlijk zou iedere wijnliefhebber deze wijn toch een keertje moeten proeven.

Wijn uit de Marche, van druif garofanata. Een druif die zelfs niet in onze Grote Druivenbijbel staat. We wisten niet wat we zagen. Of beter gezegd niet zagen.

Verder onderzoek - leve het internet - leert dat druif garofanata nogal zeldzaam is: hij komt slechts voor in twee wijngaarden in de Marche. Al is dat voor zijn doen heel wat: kortgeleden was hij bijna uitgestorven. Gelukkig werd hij op het laatste nippertje gered.

En er wordt zoveel wijn van gemaakt dat die zelfs onze glazen bereikt. Zodat we kunnen proeven dat de bijna uitgestorven druif springlevende wijn geeft, vrolijk fruitig en pittig kruidig, rijp, vol en voorzien van dartele zuren.

wine-score-star
Wit
- Marche - Italië
Producent: Villa Lazzarini
12,5%
licht
Te koop bij Prijs
Piceno Wijnen € 12.95
wine-score-star
Wit
- Marche - Italië
Producent: Villa Lazzarini
12,5%
licht
Te koop bij Prijs
Piceno Wijnen € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.