Villa Lazzarini Fontebiga - De Grote Hamersma

Villa Lazzarini

Fontebiga 2015
Geproefd op 28 juni 2022

Sangiovese uit Marche, de Marken, dat kennen we over het algemeen als een soortgenootje van huis-, tuin- en keukenchianti: eenvoudig maar plezierig, jong te drinken. En kijk nou eens hier: een zeven jaar oude 2015!

Of beter gezegd: een zeven jaar jonge 2015, want hij is vief en fruitig, zonder enig vertoon van middelbare leeftijd, laat staan van ouderdom. Goed beschouwd niet zo vreemd: sangiovesewijn chianti kan goed rijpen, dus waarom sangiovese uit de Marche niet? 

Of zou het de hulp zijn van de 10% lacrima die de sangiovese hier bijstaat? De bijna uitgestorven lacrima di morro d’alba, waarvan er in 1985 nog slechts éen hectare te vinden was in heel Italië, tot men op het allerlaatst besefte dat deze bijzondere druif het redden en heraanplanten waard was?

Al was het alleen maar om de naam: de traan (lacrima) van de muur (morro) van de heuvel (alba). Heel poëtisch. Maar de traan van de muur van de heuvel is ook verder de moeite waard: hij geurt heerlijk naar ouderwetse rozen. En dat combineert weer heerlijk met het rode fruit en de herfstgeuren van de sangiovese.

Fijne oude geuren in een piepjong smakende wijn.

wine-score-star
Rood
- Marche - Italië
Producent: Villa Lazzarini lacrima >sangiovese >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Piceno Wijnen € 9.95
wine-score-star
Rood
- Marche - Italië
Producent: Villa Lazzarini
lacrima >sangiovese >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Piceno Wijnen € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.