Beyerskloof Pinotage - De Grote Hamersma

Beyerskloof

Pinotage 2021
Geproefd op 29 april 2023

Domein van Beyers Truter. Toen hij in 1988 deze plek in Stellenbosch als ideale postcode zag om wijnranken te gaan aanplanten, was er niets anders te vinden dan wat gras, een paar eenden en een ezel. Dat laatste is hij zelf zeker niet.

Truter wordt beschouwd als een van de grote keldermeesters van de Kaap, stond aan de wieg van het toonaangevende pinotage-domein Kanonkop (ook een DGH-habitué) en heeft ook zijn eigen Beyerskloof nadrukkelijk op de kaart gezet. Met dank aan zijn eerste liefde pinotage. 

Betrouwbaar, degelijk, dat klinkt wat saai, maar hoeft dat bij wijn niet zo te zijn. Iedere oogst is immers anders. Maar het is wel fijn te weten dat de producent iedere oogst iets plezierigs in de fles stopt.

En dat doen ze hier bij Beyerskloof. Een prima pinotage, slank en lenig, vol fijn rood fruit, wat zonnige specerijengeuren, en daaronder dat stoere aardsw dat zo eigen is aan pinotage. Eerdere oogstjaren geproefd. Prima in orde weer. 

wine-score-star
Rood
- Western Cape - Zuid-Afrika
Producent: Beyerskloof pinotage >
14%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 7.98
wine-score-star
Rood
- Western Cape - Zuid-Afrika
Producent: Beyerskloof
pinotage >
14%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 7.98
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.