Weingut Albrecht Schwegler

Berryl 2017
Geproefd op 7 juli 2022

Lees meer over dit domein bij de d'r Oifache. Dan sta je er niet van te kijken dat ook deze Berryl een onalledaagse druivensamenstelling kent. Daarin treffen we onder andere de cabertin, nota bene een type dat we ook in in ons eigen Nederland wel eens treffen. Er staat ons een memorabel uitvoering bij van Wijngaard De Linie uit het Brabantste Made. Inderdaad, leuk dat je het ook opmerkt, made in Made. 

Enfin, die kregen we destijds puur en dat leverde een interessante en smakelijke (laten we dat niet vergeten) rode Brabander op. Zwart fruit liet zijn licht schijnen op vlezige tannines, presenteerde zoete laurierdrop en duldde het rood van bes en het paars van pruim. Houvasttannines maar geen strenge meester. 

Bij Schwegler is geen solo-optreden weggelegd voor cabertin. Gezelschap heeft ie gekregen van de ook in Württemberg lokale druif lemberger (in Oostenrijk beter bekend als blaufränkisch), cabernet franc en zweigelt, waarvan de laatste bijna de helft van de blend vult. Maakt 'm interessanter, gelaagder en fijnzinniger. Een wat donkere, maar niet sombere stijl.  Bramen, gewelde pruimen, donkere kersen, zwarte peper, een achtergrondkoortje kruiderij, een vanillefluistering en de aanwezigheid van zuren die trillen als de snaartjes van een eiersnijder. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Winterberg Wijnen
Rood
Württemberg - Duitsland
cabernet franc > lemberger zweigelt cabertin
14%
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 21,95
Rood
Württemberg - Duitsland
cabernet franc > lemberger zweigelt cabertin
14%
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 21,95