Weingut Karl Friedrich Aust Spätburgunder ‘Goldener Wagen’ - De Grote Hamersma

Weingut Karl Friedrich Aust

Spätburgunder 'Goldener Wagen' 2019
Geproefd op 7 juli 2022

Ha, leuk. Eentje uit het rariteitenkabinet. Staat er ook op. ‘Eine Rarität. Weine aus Sachsen’. Sachsen? Maar dat was toch ooit Oost-Duitsland? Jawohl. Maar sinds de Eenwording toch echt een met de rest van de Heimat. Wel is het een van de kleinste wijnbouwgebieden van het land overigens. Sachsen omvat niet meer dan 499 hectaren. Tel daarbij op -of beter gezegd: trek daar van af- dat de regio de laagste rendementen van Duitsland noteert plus (of wederom beter gezegd: ook weer min) het feit dat de liefhebbers ter plekke (en dat zijn er dan weer wel veel) bij voorkeur alles zelf opdrinken dan begrijp je dat er niet veel overblijft voor elders. 

Toch heeft deze wijn Nederland bereikt. Met dank aan de Belgische inbreng van Gerd Brabant, auteur van Wijnland Duitsland, die als vriend de importeur tipte. Hoe dan ook, opbrengst klein maar de dank was groot. Winterberg ontmoette zodoende Karl Friedrich Aust. nota bene eerst steenhouwer geweest maar toch meer geporteerd van wat meer meegevend materiaal. Aldus keerde hij weer terug naar zijn roots en startte in 2002 zijn eigen -inmiddels 6 hectare grootte- wijnbedrijf. Pracht kennismaking met zijn Goldener Wagen, spätburgunder van een extreem steile wijngaard. Kwaliteit loopt ermee in de pas: hoge school. Subtiliteiten rijgen zich aaneen. Doorkijkkersen. Transparante framboos. Röntgen cassis. Elfenbankjes bekleed met suède. Kristallen zuren. Prachtwijn. We proeven nog eens na. 

wine-score-star
Rood
- Sachsen - Duitsland
Producent: Weingut Karl Friedrich Aust spätburgunder >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 27.95
wine-score-star
Rood
- Sachsen - Duitsland
Producent: Weingut Karl Friedrich Aust
spätburgunder >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 27.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.