Castello Monte Vibiano

San Giovanni 2018
Geproefd op 8 juli 2022

Since 1st century BC staat er trots op het etiket, onder Castello Monte Vibiano, en Vecchio prijkt er ook nog trots bij.

Maar de bijbehorende driekwartliter is allerminst oud of ouderwets. Een vieve chianti-achtige uit Umbrië, modern gemaakt van de inheemse (chianti)druif sangiovese, plus de internationaal opererende merlot en cabernet franc, net zoals zo veel van de moderne chianti’s.

Heel modern dus. Dat valt mee. Of tegen, al naar uw voorkeur. Want bordeauxdruiven merlot en cabernet zijn geen hippe trend hier, ze komen al lang voor in Umbrië. En ze geven hier geen anonieme, internationaal smakende krachtpatser. 

De wijn is modern in de zin dat hij ruim voorzien is van sappig fruit, maar hij is tegelijk sjiek en klassiek van smaak. Statig als deftige chianti en bordeaux, doch verre van stoffig. Slank en lenig, fijn fruit, geurend naar specerijen met wat leer van de merlot, rood fruit van de cabernet franc, terwijl sangiovese z’n karakteristieke bouquet van mooi herfstbos inbrengt, en hun opvoeding op vat de geur van eikenhout. Intens en diep van smaak, met de wijsheid van de volwassenheid, terwijl nog jong en jeugdig.


Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Vindmijnwijn.nl
Rood
Umbria - Italië
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 29,95
Rood
Umbria - Italië
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 29,95