Sperino Uvaggio - De Grote Hamersma

Sperino

Uvaggio 2018
Geproefd op 25 juli 2022

Piemontedruif nebbiolo opereert gewoonlijk in z’n eentje, en heeft ook geen hulp nodig om indrukwekkende barolo’s en barbaresco’s te leveren, maar hier heeft hij gezelschap van druiven vespolina en croatina.

We zijn altijd zeer geïnteresseerd in zeldzame, onbekende druiven, maar in dit geval weten de druivenprofessoren ons helaas niet meer te melden over deze druiven dan dat ze voorkomen in Noord-Italië en verder zeldzaam en onbekend zijn.

En dat geldt ook voor Lessona, dat deel van Piemonte waar deze wijn vandaan komt: onbekend. Tot Paolo de Marchi en zijn zoon, ja, die van de vermaarde chianti’s van zijn domein Isole e Olena, hier wijn begon te maken. Niet dat de streek nu ineens wereldberoemd is, maar het heeft wijnboeren moed gegeven om ook zelf hier prachtwijnen te maken.

De Marchi geeft ze inderdaad een inspirerend voorbeeld. Maar ook wel een voorbeeld dat de lat heel hoog legt. Want wat een prachtwijn. Nebbiolo op z’n mooist. Fijn fruit, rozengeur, subtiel en complex als de beste bourgogne, zacht, licht, helder en toch met pit en beet. intrigerend, spannend en domweg heerlijk.

wine-score-star
Rood
- Coste della Sesia - Italië
Producent: Sperino croatina >nebbiolo >vespolina >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 30.60
wine-score-star
Rood
- Coste della Sesia - Italië
Producent: Sperino
croatina >nebbiolo >vespolina >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 30.60
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.