Mount Vernon Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Mount Vernon

Sauvignon Blanc 2023
Geproefd op 3 februari 2024

Label van kwaliteitsproducent Lawson’s Dry Hills. Zie ook vooral hun wijnen die ze onder eigen naam ook bij Gall & Gall verkopen. Maar met Mount Vernon wensen ze geen water bij de wijn te doen.

Onvervalste, goed gemaakte Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc. Ook dit jaar weer.

Niet te nerveus, niet te gehaast. Wit met pit. Wit met inhoud. Limoen, buxus, paprika, tomatentakjes, grapefruit, passie, lychee, mango en meloen. Ze maken zich niet druk maar het is wel flink dringen geblazen. Kortom, de wijnmaker heeft flink uitgepakt.

Daarentegen heeft de kunstenaar van dienst die het etiket heeft verzorgd het zichzelf een stuk makkelijker gemaakt. Paar groene lijntjes op het etiket: de skyline van Marlborough zijnde de eeuwige groene heuvels, veronderstellen we.

Wel een zekerheidje: Green Bottles-logo op het achteretiket vanwege gebruik van gerecycled glas. Vegan Friendly vinkje. Zo ook een Sustainable Winegrowing-vignet.

wine-score-star
Wit
- Marlborough - Nieuw-Zeeland
Producent: Mount Vernon sauvignon blanc >
13%
medium
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 10.65
wine-score-star
Wit
- Marlborough - Nieuw-Zeeland
Producent: Mount Vernon
sauvignon blanc >
13%
medium
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 10.65
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.