Artesano de Argento Organic Reserva Malbec-Cabernet Franc ‘Agrelo Vineyards’ - De Grote Hamersma

Artesano de Argento

Organic Reserva Malbec-Cabernet Franc 'Agrelo Vineyards' 2019
Geproefd op 29 juli 2022

Om de verkoop te bespoedigen willen wijnmakers nogal eens medailles op de flessenborst prikken. 'Koop mij! Koop mij!' staat daar welbeschouwd. Maar goud, zilver en brons worden nu steeds vaker verdrongen door groen. 'Duurzaam!' 'Vegan' en 'Biodynamisch' zijn steeds meer de verkoopargumenten. Ook deze Artesano de Argento is er mee getooid. De firma heeft hun flessen zelfs nog een papieren slabbetje omgehangen waarop de groenboodschap ook nog eens verkondigd staat. 

'Drink mij! Drink mij! dan ook? Zeker. De duopresentatie van malbec (de Argentijnse thuisdruif) en cabernet franc (de Loire-legende maar steeds populairder wordend in Chili en Argentinië) pakt goed uit. Heel goed zelfs voor dit geld. Volop donker en rood fruit. Pruimen, bramen, kersen en bessen onder ingetogen zonneschijn. Tevens het karakteristieke cabernet franc zoet van gebrande paprika, een kraakje pepermolen en behaaglijke weldaad aan rijpe tannines. 

Met dank aan al deze smakelijkheden verscheen er toch ook nog een zilveren medaille op de fles, behorende bij de 91 punten die deze 2019-oogst volgens de jury van Decanter World Wine Awards verdiende. In eerste instantie hebben we die helemaal niet gezien: het eremetaal zat verstopt onder dat slabbetje. 

wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Artesano de Argento white malbec >
14,5%
vol
Biologisch
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall nu van €10.29 voor €7.72
wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Artesano de Argento
white malbec >
14,5%
vol
Biologisch
Duurzaam
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall nu van €10.29 voor €7.72
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.