Diablo Dark Red - De Grote Hamersma

Diablo

Dark Red 2021
Geproefd op 29 juli 2022

Die duivel die weet wat in Chili. Heeft zijn naam geleend aan Casillero del Diablo, een razend populair merk van wijnkolos Concha y Toro. Het blijkt dat ze nog een duiveltje op de plank hadden liggen. Een eikenhouten, dat moge duidelijk zijn. En het concept wordt nog wat verder uitgerold. Etiket kent een portret van het baasje zelf. En ook zijn pinnummer is ingezet: 666. De blend heeft gedurende 6 maanden, 6 weken en 6 dagen mogen rijpen.

Anyway, uiterst brave duivel, deze Diablo. Ontdaan van zijn hoorntjes. Vriendelijke blik in de ogen. Keuvelt en loopt op sloffen. Staartje in de plooi. Fluistert zoete woordjes. Hangt de vegetarische leerschool aan, want schenkt bij deze inspanning graag een aubergine ovenschotel. Prima gezelschap voor wie de zoetsappige, zachtaardigheid koestert en andere rode wijnen vaak vindt dat deze 'zo zuur' zijn. Laat zich het beste omschrijven als vloeibare kersenvlaai met banketbakkersroom. Ook daar zijn liefhebbers voor. 

wine-score-star
Rood
- Valle del Maule - Chili
Producent: Diablo malbec >syrah >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 11.98
wine-score-star
Rood
- Valle del Maule - Chili
Producent: Diablo
malbec >syrah >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 11.98
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.