Die duivel die weet wat in Chili. Heeft zijn naam geleend aan Casillero del Diablo, een razend populair merk van wijnkolos Concha y Toro. Het blijkt dat ze nog een duiveltje op de plank hadden liggen. Een eikenhouten, dat moge duidelijk zijn. En het concept wordt nog wat verder uitgerold. Etiket kent een portret van het baasje zelf. En ook zijn pinnummer is ingezet: 666. De blend heeft gedurende 6 maanden, 6 weken en 6 dagen mogen rijpen.
Anyway, uiterst brave duivel, deze Diablo. Ontdaan van zijn hoorntjes. Vriendelijke blik in de ogen. Keuvelt en loopt op sloffen. Staartje in de plooi. Fluistert zoete woordjes. Hangt de vegetarische leerschool aan, want schenkt bij deze inspanning graag een aubergine ovenschotel. Prima gezelschap voor wie de zoetsappige, zachtaardigheid koestert en andere rode wijnen vaak vindt dat deze 'zo zuur' zijn. Laat zich het beste omschrijven als vloeibare kersenvlaai met banketbakkersroom. Ook daar zijn liefhebbers voor.
Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Gall & Gall