Etienne Vincent Pinot Noir - De Grote Hamersma

Etienne Vincent

Pinot Noir 2021
Geproefd op 5 augustus 2022

Pinot noir maakt tegenwoordig ook steeds vaker buiten Bourgogne waar. Toegegeven, in het Franse zuiden geeft ie wat minder verfijning en verdieping dan in de regio waar hij zijn reputatie van topdruif dankt. 

Daarentegen is het voordeel dat je ook wat minder diep in de beurs hoeft te tasten. En dat is op zich natuurlijk toch ook wel weer fijn. Omdat je in het geval van deze van Etienne Vincent daadwerkelijk te maken krijgt met die heuse pinot noir karakteristieken. 

Er is ruimhartig rood fruit in de uitvoering rijpe kersen en voluptueuze frambozen, er is sap, er is souplesse, er verschijnt een opstaand randje groen die de zuidelijke boel wat fris houdt en tot besluit zijn er fijne zuren. 'Koeler drinken' luidt het devies. Serve at room temperature of 16 degrees meldt het achteretiket zodoende. Hup! Omlaag met al die thermostaten! Alleen heb je dan wellicht meer trek in glühwein.  

wine-score-star
Rood
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Etienne Vincent pinot noir >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Aldi € 6.06
wine-score-star
Rood
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Etienne Vincent
pinot noir >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Aldi € 6.06
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.