Domaine Neferis Syrah ‘Vieux Magnifique’ 1er Cru - De Grote Hamersma

Domaine Neferis

Syrah 'Vieux Magnifique' 1er Cru 2017
Geproefd op 19 augustus 2022

Zie de gewone Cuvée Magnifique, ook gemaakt van syrah. Maar ook de oudjes doen het nog best: Vieux Magnifique, gemaakt van druiven van de mooiste percelen. Andere stijl. In plaats van hoge doordrinkfactor wordt hier contemplatie aangemoedigd. Mijmeringen over open haardvuren, vrijuit meanderende herfstgedachten, het gekraak van een eikenhouten vloer. En dat niet zo'n standaard visgraatversie die tegenwoordig in geen enkel 'authentiek' verbouwd appartement meer ontbreekt, maar van een heuse, oorspronkelijke uitvoering die al eeuwen voetstappen weet. Enfin, voldoende Funda. 

Wijn drinken maar. Uit Tunesië bovendien. Wie daar meer over wil weten, duikt eerst nog even in de rode carignan 'Selian'. Gedaan? Dan op naar deze syrah. Gevuld, rijk en voluptueus. Gewelde pruimen, kersen op sap, bramenconfiture, zoete specerij, een vage pepermuntzweem (het 'Wilhelminawaasje') en fluwelen tannines. Serieuze syrah. 

wine-score-star
Rood
- Sidi Salem - Tunesië
Producent: Domaine Neferis syrah >
13%
vol
Te koop bij Prijs
La Grand' Halte € 18.25
wine-score-star
Rood
- Sidi Salem - Tunesië
Producent: Domaine Neferis
syrah >
13%
vol
Te koop bij Prijs
La Grand' Halte € 18.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.