Deze kennen we al een aantal jaren. Erg goed voor dit geld. Ook de 2021-oogst versaagt en verzaakt niet. Riesling op hoog niveau. ‘Vom Berg’. Dat zal het wezen. Steile wandwijngaarden in Rheinhessen waar de plukkers geen last moeten hebben van hoogtevrees. Oogverblindend zuiver en verkwikkend. Het uitzicht. Maar ook de wijn. Met kwartszuren en bergbeekverfrissing. Onstuimige citrusgolven, met minerale schuimkoppen. Strak-droog en precies.
Het achteretiket omschrijft dat overigens iets anders: '‘Biologisch dynamisch erzeugter Riesling mit eleganter nuancenreicher Frucht und spürbarer Mineralität vom kalkreichen tertiären Mergelboden. Idealer Essenbegeleiter.‘
Enfin, dat laatste is wel een heel erg breed begrip. Jazeker, in onze eigen De Grote Hamersma Wijn & Spijs Cursus afficheren wij riesling als ‘gastronomisch breed inzetbaar’ maar we tunen ook nog wat verder in. Zo zal deze ‘Vom Berg’ met name gerookte zalm met dille en crème fraîche naar een hoger plan tillen. Deze 2021 nog eens extra, omdat juist de zuren zo'n mooi verbond vormen met de zuren van voornoemde crème fraîche en mooi tegenspel bieden tegen het vettige van de zalm.