Falzari Assentada - De Grote Hamersma

Falzari

Assentada 2019
Geproefd op 29 augustus 2022

Keer op keer verrast deze Assentada als smaakvolle eigenheimer. Komt van uithoek noorden Chianti (Toscane) op steenworp afstand van Vinci. Ja, van die ene Leonardo uit... 

Voormalig dierenarts Sergio wil niet rest van zijn leven tussen vier muren leven en gooit jaren geleden met broer Ricardo het roer om. Nemen bedrijf papa over die eigenlijk meer met olijfbomen dan druiven had en het meer voor zijn pensioen dan dagelijkse arbeid runde. Amper 5 hectaren zodat ze zelf alles in de hand kunnen houden. Bio met een overtuiging alsof elke plant een familielid is. Overtuiging proef je terug. Saaie trebbiano ontpopt zich met beetje schilcontact en amfora rijping tot karaktervolle grootheid.

Van het oranje (want schilweking) karakter is gelukkig nauwelijks wat te proeven. Serieuze, fijne bloemige wijn die doet denken aan mandarijn, grapefuit, kamille en zelfs bijna honing. Rustig en fijntjes, volzacht als de mooie dame die het etiket siert. Beeltenis van zijn vrouw die Sergio voor hun huwelijk boetseerde, weet je dat ook weer, geen schunnigheid. 

Erg veel wijn en karakter, meer dan de moeite waard.

wine-score-star
Wit
- Toscana - Italië
Producent: Falzari trebbiano >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 17.50
De Wijnrank € 13.50
wine-score-star
Wit
- Toscana - Italië
Producent: Falzari
trebbiano >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 17.50
De Wijnrank € 13.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.