Château Belingard Réserve - De Grote Hamersma

Château Belingard

Réserve 2016
Geproefd op 30 augustus 2022

Bergerac, dat stond lang bekend als éen van die armetierige gebieden in Zuidwest-Frankrijk waar ze dezelfde druiven hadden als in Grote Beroemde Buurman Bordeaux, maar er schrale landwijnen van  maakten.  

Dat is al lang niet meer zo, maar helaas is Bergerac nog steeds niet bepaald beroemd. Terwijl men er toch zo z’n best doet. Zoals in dit geval de graaf van Bosredon, die al decennia meer dan prima bergeracs maakt voor een prijs dat ook wij eenvoudige lieden er van kunnen genieten.

Bergerac als een meer dan prima landelijke bordeaux hebben we hier. Gemaakt van half om half merlot en cabernet sauvignon, een mooi samengaan van cassis en leer, van strengheid en souplesse.

Mooi gerijpt, zes jaar jong tijdens het proeven. Wijs geworden, met de geur van herfst en kreupelhout op de achtergrond, maar nog met pit en fruit genoeg, en slank en welgemanierd.

Van naam en afkomst een bergerac, qua smaak een deftige rijpe landelijke bordeaux als fijn ouderwetse bourg of blaye, voor een vriendenprijs. 

wine-score-star
Rood
- Bergerac - Frankrijk
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 11.75
wine-score-star
Rood
- Bergerac - Frankrijk
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 11.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.