Bergerac, dat stond lang bekend als éen van die armetierige gebieden in Zuidwest-Frankrijk waar ze dezelfde druiven hadden als in Grote Beroemde Buurman Bordeaux, maar er schrale landwijnen van maakten.
Dat is al lang niet meer zo, maar helaas is Bergerac nog steeds niet bepaald beroemd. Terwijl men er toch zo z’n best doet. Zoals in dit geval de graaf van Bosredon, die al decennia meer dan prima bergeracs maakt voor een prijs dat ook wij eenvoudige lieden er van kunnen genieten.
Bergerac als een meer dan prima landelijke bordeaux hebben we hier. Gemaakt van half om half merlot en cabernet sauvignon, een mooi samengaan van cassis en leer, van strengheid en souplesse.
Mooi gerijpt, zes jaar jong tijdens het proeven. Wijs geworden, met de geur van herfst en kreupelhout op de achtergrond, maar nog met pit en fruit genoeg, en slank en welgemanierd.
Van naam en afkomst een bergerac, qua smaak een deftige rijpe landelijke bordeaux als fijn ouderwetse bourg of blaye, voor een vriendenprijs.