Veuve Durand Brut ‘Réserve’ - De Grote Hamersma

Veuve Durand

Brut 'Réserve'
Geproefd op 26 augustus 2023

Veel champagne kan het best gedronken worden bij oliebollen, huzarensla en gillende keukenmeiden, want het is toch niet meer dan eenvoudige witte wijn met belletjes en kapsones. Wel wat zonde van het geld.

Echte champagne is meer dan prikwijn. Echte champagne is goedgeschouwd een witte bourgogne - de Champagne, daar hoog in Noord-Frankrijk, is druiftechnisch - pinot noir en chardonnay - een deel van Bourgogne, en heeft z’n kalk- en krijtgrond gemeen met Chablis.

Een witte bourgogne met mousse, en met de diepgang en complexiteit die je van bourgogne mag verwachten. Champagne is geen wijn om mee te knallen (zelfs niet in dit geval als de prijstang van Aldi 'm in de tang heeft genomen), maar om beschaafd en weloverwogen van te genieten. De kurk met een zachte zucht laten loskomen, voorzichtig schenken, genieten. Verdient deze Veuve Durand uit de stallen van het beroemde huis Lanson. 

We proefden 'm voor de derde keer op rij en verbaasden ons welbeschouwd over de kwaliteit voor dit geld. Want terwijl andere champagnes fiks duurder zijn geworden het afgelopen jaar is deze maar een eurootje in prijs verhoogd. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Aldi € 17.99
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Aldi € 17.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.