Anxo Martin Treixadura-Albariño-Godello - De Grote Hamersma

Anxo Martin

Treixadura-Albariño-Godello 2020
Geproefd op 4 september 2022

Anxo Martin is een mythologisch wezen, een meerman, half vis, half mens. Hij woont in de rivier de Miño en beschermt de schatten daarvan. Voorts is daar Martin Codax, die bestaat ook. Da's de bedenker van dit merk en bovendien de grootste producent van albariño, een coöperatie die in het bezit is van 550 wijnboeren die in totaal ruim 1400 wijngaarden bestieren. Kortom, die nemen wijn maken serieus. Ook als het gaat om een blend van treixadura, godello en albariño uit het vroeger vooral huiswijnen producerende Ribeiro. 

Maar dat is nu volledig anders. Steeds vaker treffen we wit uit deze regio in de hogere regionen van het wijnschap. Zo ook Anxo Martin, schoolvoorbeeld van een blanco uit Galicië. Zoet-ziltig, fris en krokant. Beetje romigheid door een sur lie lagering en wat bâttonage op zijn tijd. Rijpe appel, kleine peer, wilde perzik, een vleugje venkel en rozemarijn. Lekker bij vis. Het zal je niet verbazen. 

wine-score-star
Wit
- Ribeiro - Spanje
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14.35
Wijnig € 14.35
wine-score-star
Wit
- Ribeiro - Spanje
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14.35
Wijnig € 14.35
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.