Tempore Garnacha Mas de Aranda ‘Terrae’ - De Grote Hamersma

Tempore

Garnacha Mas de Aranda ‘Terrae’ 2020
Geproefd op 6 september 2022

Eerder proefden we al eens een versie die nadrukkelijk bestickerd was als zijnde 'sulfietvrij'. En geen zwavel toevoegen is niet bepaald risicoloos voor de wijnmaker en voor de wijndrinker. Wijn wil nog weleens op hol slaan. Eigen ideetjes doordrukken. Zoals: ik heb helemaal geen zin om wijn te worden maar beschimmeld druivensap, gistende jam of vloeistof dat wordt aangetroffen onder in de biobak na legen.  

Maar die Tempore 'Terrae' was met vlag en wimpel geslaagd. Wilde wel wijn worden. Lekker wilde wijn bovendien. Botsende frambozen, kaatsende aardbeien, tuimelende kersen met bessen en zonneschijn plus wat aardstraalbittertjes. Met deze single vineyard Mas de Aranda schakelen we nog wat verder op. Sulfietvrij kunnen we nergens nalezen. 

Wel dat ie afkomstig is van stokoude stokken op een klein landje in het zuiden van Aragón. Maar daar is ie niet bepaald eenkennig van geworden. We krijgen zeer verfijnd sap in het glas. Puur zoals alleen fijne garnacha zich kan presentere. Met ruimhartig uitpakkende frambozen en rijpe kersen, kietelend, uitdagend en verleidelijk. Mooie zuren, kleine peperigheid en een hoge doordrinkfactor. Ook de jury van het Concours International Grenaches du Monde was onder de indruk en hing 'm een gouden medaille om de hals. 

wine-score-star
Rood
- Aragón - Spanje
Producent: Tempore garnacha >
14%
medium
Biologisch
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 16.75
Perfecte Wijn € 16.75
wine-score-star
Rood
- Aragón - Spanje
Producent: Tempore
garnacha >
14%
medium
Biologisch
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 16.75
Perfecte Wijn € 16.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.