Château de la Gardine Brunel de la Gardine ‘Le Petit Maxime’ - De Grote Hamersma

Château de la Gardine

Brunel de la Gardine 'Le Petit Maxime' 2020
Geproefd op 6 september 2022

Van dit domein kennen we ook 'de grote jongens'. En die zitten ook in grote flessen. Niet zozeer dat er meer in zit dan de standaard driekwart liter maar qua verschijning. Kijk maar eens bij de andere geselecteerde wijnen van Château de la Gardine. Hebben we hier dan te maken met een frêle bleekneusje. Au contraire! Maak kennis met een zacht vlezige côtes. die op rvs en beton is opgevoed. Puur fruit dus. Beste bramen, rijpe pruimen, een lichte peperigheid, een ingetogen aardsheid en milde tannines.  

En de tractor die op het etiket staat? Da's natuurlijk om de authenticiteit, de ambachtelijkheid, la heritage te onderstrepen. Want dat is een modelletje uit 1953, de eerste acquisitie van de eigenaar van het domein. Maxime Brunel heeft honderden uren op de bok gezeten. Van biodiesel had hij toen nog geen weet. Het zij 'm  vergeven nu hij deze Le Petit Maxime nadrukkelijk bio geproduceerd heeft.  

wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Producent: Château de la Gardine grenache >mourvèdre >syrah >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 11.55
Perfecte Wijn € 11.55
wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Producent: Château de la Gardine
grenache >mourvèdre >syrah >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 11.55
Perfecte Wijn € 11.55
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.