La Posta Bonarda ‘Armando’ - De Grote Hamersma

La Posta

Bonarda 'Armando' 2021
Geproefd op 5 december 2023

Met malbec dat de klok slaat in Argentinië zou je toch bijna vergeten dat nummer twee op de nationale blauwe druivenranglijst de bonarda is. Toch laat deze druif daar nog steeds zijn ware aard niet zien. Via Vine Scene Investigation probeert men te achterhalen of de druif bijvoorbeeld familie is van de Californische charbono (wie kent ‘m niet?) die weer verwant lijkt te zijn met de Italiaanse dolcetto.

Feit is echter dat als de laat rijpende bonarda op de juiste, warme plek wordt aangeplant hij de gemiddelde malbec zijn hielen laat zien. Maar ja, je komt ‘m niet of nauwelijks tegen. Of toch? Als blijkt dat ie gekoesterd wordt door de familie Catena die La Posta in de portfolio heeft.

En dan presenteert ie fruit dat het een aard is. Donkerpaars en van huis gegaan met een satijnen knapzak vol zwarte bessen, frambozen, bramen, bittere chocola met hazelnoot en geplette zwarte peperkorrels. Ook het nieuw beoordeelde oogstjaar 2021 staat er weer stralend en opgewreven bij.

wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: La Posta bonarda >
13,5%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14.50
Grand Cru wijnen € 14.50
wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: La Posta
bonarda >
13,5%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14.50
Grand Cru wijnen € 14.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.