Longaví Glup! País - De Grote Hamersma

Longaví

Glup! País 2021
Geproefd op 7 september 2022

Fascinerend wijnmaakproject van de Zuid-Afrikaanse David Nieuwoudt en de Chileense Julio Bouchon. Lees er meer over bij hun carignan. Heb je dat stuk tot je genomen (ofschoon we je de wijn ook aanraden) dan begrijp je dat de país niet te vermijden was. Daarvan had ik al eens een proeve van bekwaamheid tot mij genomen van het domein van Bouchon.  Dat zijn pioniers in Maule die ook daar aan de slag gingen met de país, een druif die overigens zijn oorsprong op de Canarische Eilanden kent. en meekwam in de handbagage van de Spaanse missionarissen mee. De kerk kon niet immers zonder wijn. 

Inmiddels kunnen er wel steeds minder mensen zonder de kerk maar drinken ze wel nog graag een glaasje. Kan nog steeds van deze druif. Of beter gezegd weer, want hij was wat in de vergetelheid geraakt. Hoe dan ook welkom terug. Fijn dat de meer dan honderd jaar oude stokken zoveel geduld hebben gehad. Doet een beetje denken aan een funky gamay, een natuur pinot noir of een jubelende jura. Of weet je wat? Alle drie. Bessig, kersig, herfstig, notig, milde tannines en toch ook wat stevig weerwerk gevend. 

Onalledaags, zoveel is zeker. Drink nog een glas en país en vree zullen bezit van je nemen. 

wine-score-star
Rood
- Bío-Bío Valley - Chili
Producent: Longaví país >
13%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 14.45
Perfecte Wijn € 14.45
wine-score-star
Rood
- Bío-Bío Valley - Chili
Producent: Longaví
país >
13%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 14.45
Perfecte Wijn € 14.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.