Het domaine draagt nog de naam van zijn vader Paul maar het is inmiddels zoon Stéphane die de familienaam hoog houdt. Of beter gezegd: eindelijk op het etiket heeft gezet. Waar eerder nog alle druiven werden verkocht aan De Grote Huizen, houdt ie deze nu lekker zelf. Stéphane bestiert zijn beschikbare sauvignon blanc op volstrekt eigen wijze, de biologische, het zal je niet verbazen. Daarbij hoort ook: plukken met de hand, minimaal interveniëren in het wijnmaakproces, en niet of nauwelijks iets toevoegen. Mooie wijngaarden heeft ie tot zijn beschikking, tussen Verdigny en Chavignol, de heilige graal van Sancerre.
Zijn fruit plukt hij rijp, zo te proeven. Zodoende treffen we niet de huiswijn van Professor Zuurbekje in het glas maar een aangenaam, sjiek gevulde sancerre. Met lychees, roze grapefruit, witte besjes, oesterzoet-zilt en appeltjes in het gras. Niet te wuft, niet te stuivend en niet te nadrukkelijk. Aangenaam gelaagd, tintelende mineraliteit en buitengewoon verfijnd. De 2021 proefden we al eens. De verse 2022 is - ondanks wat heat spikes en droogte dat jaar- tenminste van hetzelfde kwaliteitsniveau. En presenteert zich - wellicht omdat er net wat eerder is geplukt - wat frisser. Komt 'm ten goede.