Château Peyrelongue Grand Cru - De Grote Hamersma

Château Peyrelongue

Grand Cru 2019
Geproefd op 12 augustus 2023

Grand cru. Klinkt als de grootste maar is in Saint-Émilion slechts een treetje hoger dan Appellation Saint-Émilion Contrôlée. Zit vaak een hoop volksverlakkerij tussen. Rommelaanbiedingen in de krant en op het internet van domeintjes die weliswaar hun wijnen in kostbaar ogende flessen doen en verpakken in luxe kisten maar inhoudelijk teleurstellen. Ook voor ‘slechts € 6,95 in plaats van € 12,95!’

Liever betalen wat een echt goede wijn moet kosten. Van een uitstekende en gereputeerde wijnmaakfamilie bovendien die al eeuwen in de postcode doende is. Prachtige, donkere, rondom gevulde rouge. De cassis compact, de bramen bijzonder, de laurier hier, wat truffel en andere herfstigheden en de tannines van een fijne subtiliteit. Het oogstjaar 2019 lost 2018 af met een heerlijke lengte en afdronk vol fraîcheur. 

Is getooid met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen. 

wine-score-star
Rood
- Saint-Émilion - Frankrijk
Producent: Château Peyrelongue cabernet franc >cabernet sauvignon >merlot >
13,5%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 23.95
wine-score-star
Rood
- Saint-Émilion - Frankrijk
Producent: Château Peyrelongue
cabernet franc >cabernet sauvignon >merlot >
13,5%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 23.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.