Salentein Gran Vu Blend - De Grote Hamersma

Salentein

Gran Vu Blend 2018
Geproefd op 16 september 2023

'Waarom moet dat nou?' vraag je je weleens af. Van die grote huizen die ongelooflijke ranges op de markt brengen. En dan niet alleen van de instapmodelletjes maar ook van hun superpremiumwijnen. Keuzestress. Of – dankzij een goedgevulde portemonnee – alles proberen. 

Die uitstekende blend van cabernet sauvignon en malbec, van de beste stokken uit de vallei. Geplant in rots en kalk. Geplukt als de ochtend nog wakker moet worden en koelte nog regeert. Hoog-in-de-boom-rood. Slechts 10.572  flesjes geproduceerd. 

Dit is een van de laatste geweest op de bottellijn: nummertje 10.417. Toch een plek op het erepodium. Ronken maar. Luxe, luxe, luxe. Poch maar. Maar vergeet niet te genieten. Frisheid, zelfs een zucht menthol. Duistere krachten maar vriendelijk voor de tong. Cassis, bramen, bessen, zoethout en zachte tannines als toegewijde verbindingsofficieren. Fiks kostbaarder geworden maar hij kan de weelde van een extreem prijskaartje dragen. 

wine-score-star
Rood
- Valle de Uco - Argentinië
Producent: Salentein cabernet sauvignon >malbec >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 74.95
wine-score-star
Rood
- Valle de Uco - Argentinië
Producent: Salentein
cabernet sauvignon >malbec >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 74.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.