B&G Cabernet Sauvignon Réserve - De Grote Hamersma

B&G

Cabernet Sauvignon Réserve 2021
Geproefd op 23 september 2022

Ook dit jaar treffen we op het achteretiket de hele verhandeling over mijnheer Barton die in 1725 al zijn eerste vaten met wijn verscheepte uit de haven van Bordeaux. Op een gegeven moment moet-ie dan ook koers gezet hebben naar de Middellandse Zee. Daar ontscheept, druiven aangeplant en wijn gaan maken.

‘Zijn pioniersgeest inspireert ons nog steeds,’ lezen we. Ook de woorden ‘innovatie’ en ‘kwaliteit’ worden gebezigd. Bovendien: ‘de weerslag van het beste terroir’. Grote woorden achter op een niet onaardige cabernet sauvignon die uiteindelijk bij de Jumbo is beland. 

Krachtig, ongepoetst donker fruit, veel zwarte bessen dit jaar, gebrande rode paprika, laurier, stevig in het sap hangend en flinke tannines. Iets voordeliger geworden. En gelukkig ook niet zo'n zondoorstoofde uitvoering waardoor er wat ons betreft iets te veel handtamme types worden verscheept. 

wine-score-star
Rood
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: B&G cabernet sauvignon >
12,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 5.99
wine-score-star
Rood
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: B&G
cabernet sauvignon >
12,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 5.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.