Celler del Roure Safrà - De Grote Hamersma

Celler del Roure

Safrà 2021
Geproefd op 5 november 2022

De bodega heeft iets met vergeten druiven. Zo hebben zij de mandó gereanimeerd en die druif mag ook in deze wijn opdraven. Daar treft ie dan de arcos. Nooit van gehoord? Dan ben je in goed gezelschap. Wij ook niet. Even opzoeken maar. Heet voluit de arcos de miguel en hoort eveneens in het rijtje 'vergeten druiven' plaats. Bedient zich tevens van de aliassen juan ibáñez, concejón en moristel waar wij ook nog nooit eerder van gehoord hadden. Ja lieve mensen, ook De Grote Hamersma is nooit te oud om te leren en misschien daarom doen we dit werk zo graag. 

Enfin, wat kan die druif? Lichte zuren brengen, een schuchtere fruitpresentatie geven en niet al te veel alcohol op de teller zetten. Voorts laat ie zich bij voorkeur blenden met homeboy tempranillo of met international cabernet sauvignon. Maar kijk aan: hier met die mandó. Het curieuze duo levert een opvallende wijn op die door het wijnhuis omschreven wordt als 'een rode wijn met de ziel van een witte.' Wat betekent dat in het glas van het proefpanel? Iets waarvan wij menen dat het niet in de buurt komt van een blanco. Zelfs niet van een rosado. Wat stoerige, kordate rode die op amfora is opgevoed overigens, een techniek die ze met overtuiging hebben omarmd op de bodega (zie daarvoor de Cullerot). We noteren flink wat zwart fruit: bramen en zwart bessen. Ook sappig rood fruit en een snufje groene kruiderij. Toch: een hoge doordrinkfactor vanwege het lage alcoholpercentage. 

wine-score-star
Rood
- Valencia - Spanje
Producent: Celler del Roure arcos >mandó >
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 13.95
wine-score-star
Rood
- Valencia - Spanje
Producent: Celler del Roure
arcos >mandó >
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 13.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.