Oddero - De Grote Hamersma

Oddero

2018
Geproefd op 5 november 2022

Maak kennis met de 7e generatie van de familie Oddero. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, de dragende krachten van de poderi e cantina. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. De wijnmakende familie Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Hun kelders liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie garanderen barolo zoals deze bedoeld is. 

Zie hier: de basisuitvoering uit 2018. Ondanks een moeilijke start (vorst in de lente) heeft het jaar zich ontpopt tot eentje die klassiekers aan het voortbrengen is. Deze van Oddero onderstreept de belofte. Verduisteringsgordijnen. Kolenzolder. Zware klei. Bramen. Cassis. Maanloze nacht. Antraciet. Zwartlofbitters. En toch zo transparant en bovendien het licht laten schijnen op bessen, kersen, truffel, zwarte olijven, specerijen en zoethout. Intens, rijk, gelaagd en inspirerend. En toen moesten de Villero en de Brunate van Oddero nog komen. 

wine-score-star
Rood
- Barolo - Italië
Producent: Oddero nebbiolo >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 58.00
wine-score-star
Rood
- Barolo - Italië
Producent: Oddero
nebbiolo >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 58.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.