Solar de Sael Crianza - De Grote Hamersma

Solar de Sael

Crianza 2018
Geproefd op 12 november 2022

Bierzo. Wordt wel omschreven als 'modieuze wijnstreek in het noorden.' Doet het ergste vermoeden. Freakflessen zonder inhoud. Echter, Bierzo is niet zeer zozeer modieus, maar gewild. Ik volg de wijnmakers daar al jaren toen ik nota bene op de oppervlakkige sangria con cava enclave Ibiza in de plaatselijke enoteca tegen een wijn aanliep die gemaakt was van de mencíadruif. Dat leidde destijds tot grote opwinding. Onbekend en onverwacht.

Inmiddels is Bierzo een vaste waarde in de Spaanse tinto line up. Onder andere met dank aan een bodega zoals deze die zijn tachtig jaar oude stokken de volgende wijn weet te ontlokken: fluwelen bosbessen, opgepoetste rijpe kersen, een kittige pittigheid, warme aardsigheid, zoete zwarte olijven, de peperigheid van hun olie en comfortabele tannines. Klinkt misschien zwaarder dan ie zich presenteert. Want danst in het glas en frivoolt door de mond.

wine-score-star
Rood
- Bierzo - Spanje
Producent: Solar de Sael mencía >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 14.95
wine-score-star
Rood
- Bierzo - Spanje
Producent: Solar de Sael
mencía >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.