Weingut Buchmayer Grüner Veltliner - De Grote Hamersma

Weingut Buchmayer

Grüner Veltliner 2021
Geproefd op 5 december 2022

We proefden al flink wat grüners die aan 'ruedaritis' beginnen te lijden. Zoals die uit de grond gejaagde, opgepoetste en snoeperig gemaakte verdejo's. Sjabloonwerk: snoepje-frisje. Confectiehandel. Onbenullig dobberend op de mainstream. Slok-slik-weg. Nu geldt dat overigens vooral voor de types met een supermarktprijsje. Tussen de drie en vijf euro - het populairste segment - troffen we er al flink wat. Van zowel verdejo's als grüners. 

Wie de ware aard van een grüner wil leren kennen, geeft meer uit. Dan kan het ook zomaar bijzonder geworden. Neem bijvoorbeeld deze van Weingut Buchmayer. Spicy, sappig, gelaagd, aspergebitters plus links en rechts een haakje en een hoekje voor wat extra houvast. Zinderend en tintelend met een onuitputtelijke energie . Moet groene stroom zijn. Buchmayer werkt biologisch.

Wat bij eten wellicht? Hoe denk je over het klassieke een-tweetje met Wiener schnitzel. Om in het thema te blijven: van scharrelvlees natuurlijk. Een goeie uitvoering in het aanbod van vleesvervangers zijn we namelijk nog niet tegen gekomen. 

wine-score-star
Wit
- Weinviertel - Oostenrijk
Producent: Weingut Buchmayer grüner veltliner >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 14.99
wine-score-star
Wit
- Weinviertel - Oostenrijk
Producent: Weingut Buchmayer
grüner veltliner >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 14.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.