Château Dubard Bel-Air - De Grote Hamersma

Château Dubard Bel-Air

2018
Geproefd op 8 december 2022

Meestal gaan satellieten in een baan om de aarde. Puisseguin blijft als satellietregio van het grote Saint-Émilion gewoon met beide benen op de grond. Da’s het karakter van de wijnen ook. Stevig, solide, compact. Het droge jaar 2019 laat ons niet op een droogje staan. Sappige pruimen, cassis, een greep uit de tabakszak, iets drop. Lekkere cabernet franc-kordaatheid, een knoestje, een opstaand randje voor wat extra houvast. Snufje zoet en specerij dankzij 30 procent nieuw eiken. 

En om de gevolgen van de klimaatverandering in kaart te brengen hoeven we overigens geen satelliet de lucht in te sturen: het achteretiket geeft 15 procent alcohol aan waar niet eens zo lang geleden 12,5 procent als volstrekt normaal werd gezien. Waar het warmer wordt, worden de druiven rijper en zoeter. En meer suiker zorgt nu eenmaal voor meer alcohol. 

wine-score-star
Rood
- Puisseguin-Saint-Émilion - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 18.95
wine-score-star
Rood
- Puisseguin-Saint-Émilion - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.