Valdivieso Syrah ‘Single Vineyard’ - De Grote Hamersma

Valdivieso

Syrah 'Single Vineyard’ 2020
Geproefd op 29 december 2022

De herkomst van de Valdivieso wijnen wordt steeds specifieker. Waar er eerst nog werd gesproken van Single Valley,  halen ze de druiven inmiddels uit slechts een Single Vineyard. De naam van de wijngaard is El Espinal, gelegen in de Limarí Valley, het op een na noordelijkst gelegen wijngebied van het uitgestrekte Chili. 

Syrah doet het hier goed. En levert in dit geval zelfs een pleaser op van wel heb ik jou daar. Gemaakt voor een brede doelgroep zullen we maar zeggen. Met een duidelijk waarneembare handtekening van de Nieuw-Zeelandse wijnmaker Brett Jackson. 

Zacht en rijp met cassis, zwarte bessen en een vaas gedroogde viooltjes op het bijzettafeltje van de leergigant. Ontspannen op een lederen sofa. Type ruwe bolster, maar dan met een pepertje. En het wat lichtere alcoholpercentage (13)  ten opzichte van de eerder beoordeelde 2018 (14,5) flatteert 'm niet alleen het komt ook zijn doordrinkbaarheid ten goede. Ook mooi meegenomen: twee euro voordeliger geworden. En dat levert 'm zomaar een Sterstatus op. 

wine-score-star
Rood
- Limarí Valley - Chili
Producent: Valdivieso syrah >
13%
vol
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 11.98
wine-score-star
Rood
- Limarí Valley - Chili
Producent: Valdivieso
syrah >
13%
vol
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 11.98
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.