Markus Molitor Riesling trocken ‘Alte Reben’ - De Grote Hamersma

Markus Molitor

Riesling trocken 'Alte Reben' 2020
Geproefd op 30 december 2022

Van oude stokken. Alte Reben. Opvallend: in het van regeltjes aan elkaar hangende Duitsland is nou toevallig weer geen decreet te vinden waarin staat hoe oud zulke oude stokken dan tenminste echt moeten zijn. Enfin, deze zijn van een producent die louter uitstekende wijngaarden bezit. En volgens de meegestuurde bescheiden in dit geval van stokken die tussen de 80 en 100 jaar op de teller hebben staan. Is dat oud? Ja, dat is oud. 

Het levert in ieder geval een riesling op zoals riesling bedoeld is. Dat karakteristieke kerosinevleugje. In de mond bijna kalkig aandoend. Tropische tonen, partje rode grapefruit, het zoet van peer, mandarijn en perzik, een bittertje. Verse walnoot. Voorzichtig in de zuren. Subtieler en geraffineerder dan de 2019 die we vorig jaar toetsten. En ondanks de leeftijd van de stokken springlevend. 

wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Markus Molitor riesling >
11,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 22.95
wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Markus Molitor
riesling >
11,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 22.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.