Cantina del Vermentino Monti Isola’s - De Grote Hamersma

Cantina del Vermentino Monti

Isola's 2021
Geproefd op 23 maart 2023

'What's in a name?' Coöperatie die gespecialiseerd is in deze druif. Verloochenen hun naam niet. Maken wit met een volstrekt eigen signatuur van een druif die zijn oorsprong waarschijnlijk kent op Corsica. Maar niets is zeker in druivenland. Dankt daarom zijn naam vermoedelijk aan vermene, wat staat voor jonge, buigzame loot. Of anders wellicht aan het meer voor de hand liggende fermento: vergisting. Volgens Wine Grapes, de druivenbijbel Jancis Robinson, Julia Harding en José Vouillamos is het laatste het waarschijnlijkst vanwege het licht tintelende karakter van de witte wijn die van deze druif wordt gemaakt. 

Hoe dan ook, de Sardijn is fijn en bij de Cantina hebben ze zo hun eigen visie op vermentino. En in dit geval laten ze niets aan duidelijkheid te wensen over: frêle mandarijn, lichte kruidigheid, zuiderzon, abrikozenmarmelade, een gemberpepertje en het fris en zoet van een echt vanille-ijsje. Zeer geslaagd. 

wine-score-star
Wit
- Vermentino di Sardegna - Italië
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 9.95
wine-score-star
Wit
- Vermentino di Sardegna - Italië
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.