Fritz & Frieda

Welschriesling 2022
Geproefd op 22 april 2023

Die Fritz & Frieda kenden we al van hun grüner veltliner. Dat was de grootste verrassing vorig jaar. Voor dat geld, zo'n wijn! Lees er meer over. 

Nu heeft het ze behaagd om ons nog een proeve van bekwaamheid te sturen. En ook deze welschriesling proeven we natuurlijk dan ook met de nodige belangstelling. Hij zal toch niet teleurstellen? Eerst maar eens die druif duiden. Laten we ‘m niet verwarren met riesling, zoals deze druif ook weleens euvel geduid wordt. Die vergissing ligt voor de hand. 

Welsch betekent foreign, buitenlands, niet van hier. Is sowieso een druif die zich over de hele wereld van vele aliassen voorziet. Misschien ’m beter maar graševina noemen, zoals-ie in Kroatië bekendstaat? Maar ja, die š is weer zo’n letterteken dat je niet een-twee-drie onder handbereik van de laptop hebt. Welschriesling dus toch maar. Moet toch ook te onthouden zijn. En dan bovendien niet vergeten dat-ie zorgt voor een lawine aan wit fruit, peert er op los, appelt nadrukkelijk, we krijgen met meloen van doen en hij kraakt, snerpt en knappert dat het een lieve lust is. Kortom, hij stelt niet teleur....Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Plus
Wit
Niederösterreich - Oostenrijk
welschriesling
12%
Sterwijn Duurzaam De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Plus € 9,29
Wit
Niederösterreich - Oostenrijk
welschriesling
12%
Sterwijn Duurzaam De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Plus € 9,29