Markus Molitor

Riesling 'Haus Klosterberg' 2021
Geproefd op 22 mei 2023

Fijne uitvinding. De Hulp Capsule. Ruimtevaart-gadget om astronauten in nood weer veilig op aarde te zetten? Nee, uitvinding van Markus Molitor, een van de superkwaliteitswijnmakers in de Moezel. 

Achterop de fles geeft hij aan dat de drinker in spe kan letten op de kleur van de capsule op de fles. 

Goud: zoet. 

Groen: off dry. 

Wit: dry. 

Hier hebben we de witte Molitor in het glas. Droog? Trocken? Dry? Alle drei correct. Laat geoogste druiven vanwege 'uitdagende' omstandigheden (lees: koud en regen). Stond een lichtvoetige riesling niet in de weg. Riesling-rokerigheid. Perziken op de presentielijst. Abrikoosnaampje. Frisheid en zuiverheid in citrushanden. De spanningsboog buigt zich.

In juni 2023 mochten we de witte hulpcapsule nog eens terugproeven/drinken. Het witte 'Jan des Bouvrie' etiket weerspiegelt precies wat je mag verwachten. Clean, precies, goed gemaakt, doordacht. Rokerig zoals bekend, citrus, perzik, abrikoos, koelte van bergwater. En dat ziltige dat bij alle Molitor wijnen aanwezig lijkt te zijn, de Molitor-Maldon die zo lekker op je lippen blijft plakken. Met 11,5% überverteerbaar. Voor in de Jan des Bouvrie design wijnkoelkast of nog beter, voor erbuiten in het glas. Allessi, Ittala, Spiegelau of Riedel, maakt niet uit.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Wijnkring
Markus Molitor
Wit
Mosel - Duitsland
riesling >
11,5%
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 15,95
Wit
Mosel - Duitsland
riesling >
11,5%
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 15,95