Ellermann-Spiegel Spätburgunder trocken - De Grote Hamersma

Ellermann-Spiegel

Spätburgunder trocken 2020
Geproefd op 22 mei 2023

Dat je van een bulkwijnfabriek in een paar jaar tijd een kwaliteitswijnhuis kunt maken, bewijst Frank Spiegel van Ellermann-Spiegel. In 2006 nam hij het bedrijf van zijn stiefvader over, in 2009 bracht hij zijn eerste eigen gebottelde oogst op de markt. Met succes. Alle wijnen stuk voor stuk goed. De wijngaarden liggen in het zuidelijkste puntje van de Pfalz, waar de druiven geen moeite hebben om tot optimale rijping te komen. 

Voor deze spätburgunder worden ze eerst ontsteeld en later gerijpt op gebruikte houten vaten. Het resultaat is heerlijke, kruidige glou-glou, of zoals ze dat in het Duits noemen: een wijn met Trinkfluß. Sla damwanden en geniet van zachte tannines, gedistingeerd leder en tabaksblad plus zeer gewillig bosfruit. Tikje meer cassis, een extra sliertje rokerigheid en wat scheutiger met de geroosterde nootjes in 2020. 

wine-score-star
Rood
- Pfalz - Duitsland
Producent: Ellermann-Spiegel spätburgunder >
14%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 13.25
wine-score-star
Rood
- Pfalz - Duitsland
Producent: Ellermann-Spiegel
spätburgunder >
14%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 13.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.