Welkom op de Paardeberg in Swartland,-Zuid-Afrika, op de farm van Adi en zijn neef Hein. Eerstgenoemde wordt samen met Eben Sadie beschouwd als de pioniers van Swartland, tevens bekend als 'de heilige graal' van de Regenboognatie. Zij waren het die deze regio op de kaart zetten met wijnen van oude wijngaarden en van uniek en vooral extreem niveau. En alleen van de beste maakt Adi zijn single vineyard wijnen, en wel op de 'baie-logical' manier: met respect voor druif, natuur en terroir.
In dit specifieke geval van een wijngaard van 1,2 hectare, aangeplant in 1971 en gelegen naast de kelder van de winery. Kijk aan, dat verklaart in ieder geval al de naam. Handmatige oogst. Persen in hele trossen. Spontane en langzame vergisting op foeders van 1200L. Ongefilterd. Passievrucht present. Abrikoosperzik, gallia meloen, honingfiligrein, zuurprecisie en een schot in de roos.
Tot slot een intrigerend dienstmededeling op het achteretiket op: 'Hier kom jou teks oor elke wyn, hoe droog en hoog die wingerde is, hoe dit met trane natgemaak is.'
We schieten vol. Maar dat kan natuurlijk ook van de kwaliteit van deze wijn zelf komen.'