Reposare

Il Costume 2021
Geproefd op 19 september 2023

'Eigen wijn' van de importeur. Afkomstig van verschillende kleine wijnboeren die hun wijngaarden hebben in de bergen op het oostelijk deel van het eiland. Biologisch tot ons gekomen. Zo ook ongefilterd. Il Costume zit hoe dan ook als gegoten. 

We proefden als eens de 2016 oogst. Dat was een vlezige, sappige zonnige verschijning. Zonovergoten rood fruit. Rode kersen. Zoete pruimen, een pepertje en een dadeltje. Framboos aangesnoerd met lederen ceintuurtje. Wat Midden-Oosters aandoende kruiderij. 

De 2021 presenteert zich anders. Duisterfruit en tannines. Robuust, mede met dank aan zijn maar liefst 15,5 procent alcohol. Verlichting wordt geboden door frivool dansende balsamicozuren. 

Sympa: een deel van de opbrengst komt ten goede aan de stichting ten behoud van het Sardijnse erfgoed. Beetje eigen belang: de familie heeft zelf ook een buitenplaatsje op het eiland. Ter info: er wordt verhuurd. Mooi meegenomen: lekkere wijn in grote hoeveelheden onder handbereik.

wine-score-star
Rood
- Cannonau di Sardegna - Italië
Producent: Reposare cannonau di sardegna >
15,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Nonna di Sardegna € 10.95
wine-score-star
Rood
- Cannonau di Sardegna - Italië
Producent: Reposare
cannonau di sardegna >
15,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Nonna di Sardegna € 10.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.