Ignaz Niedrist

Mitterberg Weiss 'Trias' 2020
Geproefd op 17 september 2023

Lees meer over dit domein bij hun sauvignon blanc. In deze Trias (het zal je niet verbazen)) mogen drie druiven optreden.

Chardonnay is natuurlijk een goede bekende.

Petit manseng kom je minder vaak tegen.

Om over de incrocio manzoni maar te zwijgen. Lollige druif, die laatste. Incrocio betekent overigens niets anders dan ‘kruising’ in het Italiaans, en deze dankt zijn naam aan ene professor Manzoni, een beroemde druivenkruiser uit de eerste helft van de twintigste eeuw, die naar verluidt riesling en pinot blanc aan elkaar voorstelde.

Enfin, dat illustere trio is op hun beurt weer tot wijn verleidt door Ignaz Niedrist en zijn familie. Deels malo op hout (chardonnay; die kan het hebben), de andere twee lekker op koelknisperende rvs. Na het blenden gezellig met zijn allen acht maanden sur lie.

En dat zorgt voor? Kleine peer, witte perzik, wilde appel, gentiaan en saffraan, een filigreine karamelbedrading en de romige zuurgraad en vulling van double cream. Grote wijn.

wine-score-star
Wit
- Alto Adige-Südtirol - Italië
Producent: Ignaz Niedrist chardonnay >incrocio manzoni >petit manseng >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
JoostWijn € 29.95
wine-score-star
Wit
- Alto Adige-Südtirol - Italië
Producent: Ignaz Niedrist
chardonnay >incrocio manzoni >petit manseng >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
JoostWijn € 29.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.