Tsja. Wijntje. Heel erg is dat. En dan ook nog met een holbewoner op het etiket. ‘Gemaakt in de stijl van de oerwijnmakers’. We hopen het niet. Want over wijn wordt vaak veels te moeilijk gedaan, maar wijn maken is toch echt niet makkelijk. En lekkere wijn maken al helemaal niet. Dat vergt kennis en vakmanschap (m/v).
Wel weer leuk: het achteretiket dat geen onzin uitkraamt dat ‘deze wijn lekker is bij kaas, kip en goede vrienden’, maar gewoon zegt: ‘lekker bij alles’.
Dat is waar: lekkere wijn is lekker bij bijna alles. En vieze bij niks.
Proef op de som dus: is deze wijntjeroepende holbewonerswijn een beetje te hachelen?
Wel wis en zeker. Een plezier. Vol vrolijk tempranillofruit, piets kruidige, opgewekte zuren. Een prima holwijn, sorry, huiswijn.
Nu nog even wat doen aan dat mislukte marketingconcept, en we zijn blij.