El Beso de las uvas

Chardonnay 2020
Geproefd op 27 juli 2023

Pago. Pago? Dat is een speciale plek die zich door zijn bodemstructuur en microklimaat onderscheidt van 'de rest'. Bovendien mag het begrip pas worden gebruikt als er traditioneel en aantoonbaar wijnen met een bijzonder karakter en kwaliteiten worden geproduceerd. In Spanje zijn er slechts achttien van. En de familie Conesa heeft er eentje van, Pago Guijoso. Daarop maken ze bijvoorbeeld hun Viña Consolación die we ook hebben beoordeeld. 

Opmerkelijk is dat we die exclusieve duiding daar niet op kunnen terugvinden: deze gaat 'slechts' als Vino de la Tierra de Castilla door het leven. Enfin. Misschien is pagopromesse louter voorbestemd voor hun hoge lijn, El Beso de las uvas. Voor deze witte hebben ze chardonnay kusjes gegeven. Gefermenteerd op eiken, sur lie rust en een limited edition. Vinden we allemaal terug. Ruimhartig en gesofisticeerde blanco. Rijp fruit, Europees en exotisch, nootjes, rokerigheid, vulling en een mooie zuurbalans. Af en toe lijkt het wel of we een behoorlijk aardige witte bourgogne te pakken hebben. Kan geen kwaad. Al helemaal niet voor dat geld.

wine-score-star
Wit
- Spanje - Spanje
Producent: El Beso de las uvas chardonnay >
13,5%
vol
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 19.95
wine-score-star
Wit
- Spanje - Spanje
Producent: El Beso de las uvas
chardonnay >
13,5%
vol
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.