Moeder en zoon-domein, iets ten noodwesten van Toulouse. Eigenzinnig duo. Maakt wijn met 'zachte hand'. Druiventrossen (biologische; dat spreekt) worden verzameld in 'containers' van eikenhout, glas of klei. Daar worden zij niet geperst, maar via een ballon die - zachtjes, heel zachtjes - met lucht wordt gevuld van hun sap ontdaan dat door de aangebrachte roosters heen sijpelt en wordt opgevangen.
'Zie het maar een beetje als thee zetten met een thee-ei' zeggen ze.
'Laat het koekje erbij echter maar zitten' antwoorde wij.
Wij opteren voor eenvoudig maar smakelijk lamsworstje met aardappelpuree, zoals ze dat tegenwoordig zo graag weer serveren in de Parijse bouillons, de zaken waar eenvoudige, alledaagse gerechten onalledaags lekker worden bereid voor een door de weeks prijsje. Een en ander zal bijzonder goed samen gaan met dit toonbeeld van fijnzinnigheid, elegantie en zachtheid. Mild zure rijpe pruimen, slow grilled paprika, rijpe kersen, bessen, milde tannines en een talmnede afdronk.