Domaine Duffau Sauvignon - De Grote Hamersma

Domaine Duffau

Sauvignon 2021
Geproefd op 22 juli 2023

Van een wijnmaker die nota bene eerst louter iets met water had: Bruno Duffau was waterbouwkundig ingenieur die de wereld als werkterrein had. Aldus woonde en werkte hij onder meer in Brazilië en in Kenia. In de 20 jaar die dat omspande, nam hij zijn familie (vrouw en drie kinderen) mee. Ik Vertrek zou er probleemloos vijf hele seizoenen aan kunnen wijden. 

Maar, la patrie riep. Na waterinzichten te hebben verschaft aan wijnmakers, eerst in Brazilië en Argentinië en later in de Hérault, besloot Duffau in 2007 neer te strijken in Gaillac waar 'in den beginne' bijkans niets was. Vooruit, op wat wijngaarden na. Echter, huis gebouwd, opslag neergezet, wijnmakerij, zes betonnen kuipen gekregen van zijn buurman die geen heil meer zag in wijnmaken. Ach ja...

Inmiddels telt Domaine Duffau 15 hectare wijngaard die vanzelfsprekend met respect voor de natuur worden benaderd. Aldus krijgen we in het geval van deze sauvignon blanc te maken met 20 jaar oude stokken. Een en ander levert een strak-sappige witte op met een heerlijke bitterhuishouding. Witlof en grapefruit. Kruisbessen en limoen. Goddank nu eens niet zo'n hysterisch de horlepiep dansende uitvoering die wild om zich heen slaat en spetters. 

wine-score-star
Wit
- Côtes du Tarn - Frankrijk
Producent: Domaine Duffau sauvignon blanc >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 13.95
wine-score-star
Wit
- Côtes du Tarn - Frankrijk
Producent: Domaine Duffau
sauvignon blanc >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 13.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.